text.skipToContent text.skipToNavigation
Vare tilføjet til Ønskeliste

Log ind/Registrer for at gemme dine varer permanent og få opdateringer om varer, du elsker

Din ønskeliste er fuld

Vi er glade for, at du elsker så mange ting. Eventuelle yderligere varer tilføjet vil erstatte de ældste varer på din Ønskeliste.

Se Ønskeliste
Dine Ønskelister er slået sammen

Bare rolig. Vi har gemt alle de ting, du elsker i én Ønskeliste til dig.

Se Ønskeliste

Privatlivspolitik 

OM OS

"Dr. Martens" (herunder www.drmartens.com/dk) er en handelsafdeling under Airwair International Limited, der er den juridiske enhed med ansvar for behandling af dine personoplysninger.

Airwair International Limiteds registrerede adresse er Cobbs Lane, Wollaston, Wellingborough, Northamptonshire NN29 7SW, Storbritannien. Registreringsnummer: 3009359.

Politikken beskriver, hvordan vi behandler personoplysninger om:

  • brugere og onlinekunder på vores hjemmeside (www.drmartens.com/dk)
  • kunder i Dr. Martens-butikker
  • andre enkeltpersoner, herunder medarbejdere hos vores erhvervskunder og leverandører ("forretningsforbindelser")

Politikken er gældende, uanset om du har givet oplysninger direkte til os, eller vi har indhentet dem fra en anden kilde, f.eks. en tredjepart.

Vi respekterer dit privatliv og sætter pris på den tillid, du viser os ved at give os dine oplysninger. Privatlivspolitikken beskriver den måde, vi bruger dine oplysninger på, herunder:

  • hvad vi indsamler
  • hvordan vi indsamler dem
  • hvordan vi bruger dem
  • hvorfor vi bruger dem
  • hvem vi videregiver dem til
  • dine rettigheder

Hvis du har spørgsmål, eller der er noget i politikken, du finder uklart, bedes du kontakte os på følgende e-mailadresse: compliance@drmartens.com.

INDSAMLING OG BRUG AF OPLYSNINGER

Vi indsamler og bruger dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i dette afsnit.

Generelt behandler vi ikke særlige kategorier af personoplysninger om dig. Under alle omstændigheder indsamler og behandler vi kun særlige kategorier af oplysninger om dig, hvis vi har indhentet dit udtrykkelige samtykke til det.

Hvornår og hvad vi indsamler

Formål

Retsgrundlag

Hvor længe

1

Når du foretager et køb på vores hjemmeside:

  • Dine kontaktoplysninger, herunder: navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer
  • Oplysninger om det købte produkt/ydelse
  • Dine betalingsoplysninger
  • Dit navn og din e-mailadresse, hvis du køber et e-gavekort.

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Levere produkter og ydelser til dig
  • Håndtere, udvikle og administrere vores ydelser
  • Behandle din ordre
  • Modtage betaling fra dig og give dig tilbagebetaling
  • Introducere dig som kunde
  • Hjælpe os med at sikre, at vores kunder er rigtige kunder, og forhindre svindel
  • Sende nyhedsbreve, personlige tilbud eller produktidéer, der er baseret på dine købsvaner (kun, hvis du har givet samtykke til det)
  • Fremsende en elektronisk kopi af din ordre og/eller kvittering
  • Sende dit e-gavekort til din e-mailadresse, så du kan bruge det til at købe produkter på vores hjemmeside
  • Bede om feedback på dit seneste køb via en tredjepart.

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at opfylde aftalen med dig (artikel 6, første afsnit, litra b) i GDPR).

Hvis du har givet samtykke, behandler vi dine oplysninger med det formål at levere markedsføringsindhold til dig (artikel 6, første afsnit, litra a) i GDPR).

Vi behandler desuden dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at levere, administrere og sikre vores ydelser til dig (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR)

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål, hvilket normalt er to år efter din sidste ordre.

Vi gemmer dog visse former for oplysninger i længere tid, hvis vi er forpligtet til det ifølge loven, f.eks. for at overholde bogføringsmæssige forpligtelser.

2

Når du besøger eller foretager et køb i en af vores butikker:

  • Videooptagelser fra overvågningskameraer i vores butikker
  • De eventuelle kontaktoplysninger, der er nødvendige for at opfylde din ordre eller levere den ønskede ydelse til dig
  • Oplysninger om det købte produkt/ydelse
  • Dine betalingsoplysninger
  • Dit navn og din e-mailadresse, hvis du køber et gavekort
  • Billede, navn og e-mailadresse, hvis du vælger at interagere med en digital fotovæg.

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Levere produkter og ydelser til dig
  • Håndtere, udvikle og administrere vores ydelser
  • Behandle din ordre
  • Modtage betaling fra dig og give dig tilbagebetaling
  • Introducere dig som kunde
  • Forhindre kriminalitet og af sikkerhedsmæssige årsager (videoovervågning)
  • Hjælpe os med at sikre, at vores kunder er rigtige kunder samt forhindre svindel
  • Sende personlige tilbud eller produktidéer, der er baseret på dine købsvaner (kun, hvis du har givet samtykke til det)
  • Fremsende en elektronisk kopi af din ordre og/eller kvittering
  • Bede om feedback på dit seneste køb via en tredjepart
  • Registrere dit gavekort, så du kan bruge det i en af vores butikker
  • Printe dit billede ud eller sende en digital kopi til dig via e-mail.

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at opfylde aftalen med dig (artikel 6, første afsnit, litra b) i GDPR).

Hvis du har givet samtykke, behandler vi dine oplysninger med det formål at levere markedsføringsindhold til dig og vise dit billede på vores butikkers digitale fotovæg (artikel 6, første afsnit, litra a) i GDPR).

Vi behandler desuden dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at levere, administrere og sikre vores ydelser til dig (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Behandling af dine data fra overvågningskameraer sker på grundlag af vores legitime interesse i at have det nødvendige sikkerhedsniveau i vores butikker (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål, hvilket normalt er to år efter din sidste ordre.

Vi gemmer dog visse former for oplysninger i længere tid, hvis vi er forpligtet til det ifølge loven, f.eks. for at overholde bogføringsmæssige forpligtelser.

Videoovervågningsoptagelser gemmes typisk ikke længere end 90 dage, medmindre en anden opbevaringsperiode kræves i henhold til gældende lovgivning eller det er nødvendigt at gemme optagelserne i længere tid for at kunne efterforske en sikkerhedshændelse eller af hensyn til sikkerheden på arbejdspladsen.

Hvis vi har en digital fotovæg i butikken, gemmes dit billede af os eller vores tredjepartsserviceudbyder i 13 måneder, hvis du skulle ønske at få adgang til det i denne periode

3

Når du registrerer en konto hos os:

  • Dine kontaktoplysninger, herunder: navn, adresse, e-mailadresse
  • Adgangskode
  • Oplysninger om din ordrehistorik.

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Levere vores ydelser
  • Håndtere og administrere vores systemer
  • Identificere dine præferencer
  • Kommunikere med dig vedrørende din konto og vores ydelser
  • Af markedsføringsmæssige formål (der sendes kun nyhedsbreve og tilbud til dig, hvis du har givet samtykke til det).

Vi behandler dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at levere og administrere den konto, du har åbnet hos os (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål, eller når du lukker din konto hos os.

4

Når, du kommunikerer med os, det være sig direkte, gennem vores hjemmeside eller via e-mail, telefonisk eller via et andet medie:

  • Dine kontaktoplysninger (herunder evt. navnet på din konto på sociale medier, hvis du kommunikerer med os på denne måde)
  • Oplysninger om dine henvendelser til os (herunder hvornår de er sendt, hvornår vi har modtaget dem, og hvor du har sendt dem fra (f.eks. vores hjemmeside, via e-mail, gennem sociale medier))
  • Oplysninger om vores beskeder til dig

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Besvare eventuelle problemer eller bekymringer
  • Overvåge kommunikation mellem kunderne til kvalitets- og undervisningsmæssige formål
  • Udvikle nye ydelser på baggrund af de oplysninger, du giver os
  • Forbedre vores ydelser på baggrund af de oplysninger og den feedback, du giver os
  • Gøre vores ydelse til dig personlig på baggrund af de oplysninger og den feedback, du har givet

Vi behandler dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at besvare din henvendelse (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål.

Vi gemmer dog visse former for oplysninger i længere tid, hvis vi er forpligtet til det ifølge loven, f.eks. for at overholde bogføringsmæssige forpligtelser.

5

Når du bliver registreret til en eller flere af vores ydelser, f.eks. nyhedsbreve, eksklusive tilbud og besked om produkter, der er på lager igen:

  • E-mailadresse
  • Oplysninger om nyhedsbreve og markedsføringspræferencer

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Give dig besked, når den ønskede størrelse er på lager igen
  • Sende nyhedsbreve, personlige tilbud eller produktidéer, der er baseret på dine købsvaner (kun, hvis du har givet samtykke til det)
  • Gennemføre undersøgelser og konkurrencer, du deltager i, og til at kontakte vinderne
  • Undersøgelsesoplysninger bruges til overvågning eller forbedring af brug af og tilfredshed med hjemmesiden.

Hvis du har givet samtykke, behandler vi dine oplysninger med det formål at levere markedsføringsindhold til dig (artikel 6, første afsnit, litra a) i GDPR).

Vi behandler dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at give dig besked om størrelser, der er på lager igen (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål, eller når du afmelder vores nyhedsbrev.

Vi gemmer dog visse former for oplysninger i længere tid, hvis vi er forpligtet til det ifølge loven, f.eks. for at overholde bogføringsmæssige forpligtelser.

6

Hvis du er medarbejder hos en forretningsforbindelse/leverandør:

  • Navn og titel, kontaktoplysninger, firmanavn, forretningstitel, e-mailadresse
  • Hvis forretningsforbindelsen har en onlinekonto: adgangsoplysninger og lignende brugeroplysninger og information om brug af disse ydelser
  • Kommunikation med vores forretningsforbindelser.

Vi bruger oplysningerne til at:

  • Sikre et problemfri forretningsforhold gennem kommunikation med erhvervskunder og leverandører, f.eks. kommunikation vedrørende de varer og ydelser, vi modtager fra leverandørerne
  • Gøre det muligt for forretningsforbindelser at få adgang til deres onlinekonti
  • Invitere vores forretningskontakter til events og udstillinger
  • Foretage intern analyse og forskning, så vi kan forbedre vores ydelser
  • Sende markedsføringskommunikation til forretningsforbindelser vedrørende vores ydelser og produkter, der kan have interesse for vores erhvervskunder, og markedsføre vores forretning og varemærke
  • Opbygge relationer til andre organisationer
  • Forbedre vores ydelser og udvikle nye ydelser på baggrund af disse enkeltpersoners præferencer og adfærd

Hvis du har givet samtykke, behandler vi dine oplysninger med det formål at levere markedsføringsindhold til dig (artikel 6, første afsnit, litra a) i GDPR).

Vi behandler dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at udvikle og vedligeholde forholdet til leverandører, samarbejdspartnere og andre virksomheder og have kontakt med enkeltpersoner, der arbejder for dem (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter dine oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt at opbevare dem til de specifikke formål, eller når du trækker dit samtykke tilbage.

Vi gemmer dog visse former for oplysninger i længere tid, hvis vi er forpligtet til det ifølge loven, f.eks. for at overholde bogføringsmæssige forpligtelser.

7

Når du accepterer brug af cookies på vores hjemmeside:

  • IP-adresse
  • Oplysninger om enheden, f.eks. operativsystem, unikke enhedsnavne, det mobile netværkssystem
  • Indstillinger for hardware og browser
  • Dato og tidspunkt for anmodninger
  • De anmodninger, du foretager
  • De sider, du besøger, og de søgeord, du bruger
  • Oplysninger om, hvordan du bruger vores hjemmeside.

Vi anvender cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse, når du besøger hjemmesiden, og for at kunne levere ydelser til dig mere effektivt, f.eks. ved at sørge for nem betaling ved kassen.

Du kan få yderligere oplysninger om cookies, den type cookies vi bruger, og hvordan vi bruger dem, i vores cookiepolitik

Når vi har fået dit samtykke til at placere cookies, sker den efterfølgende behandling af dine oplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at generere statistik om din brug af hjemmesiden og for at levere vores ydelser til dig på en mere effektiv måde (artikel 6, første afsnit, litra f) i GDPR).

Vi sletter de specifikke cookies som anført i vores cookiepolitik.

HVOR VI INDSAMLER OPLYSNINGER FRA

Størstedelen af de personoplysninger, vi behandler, indsamles direkte fra dig. Ind imellem indsamler vi dog også oplysninger fra andre kilder, herunder betalingsbehandlingsfirmaer, din bank, andre enheder i vores virksomhedsgruppe, dataformidlere og andre medlemmer af loyalitetsordninger. Dette gør vi for at kunne:

  • levere vores ydelser
  • håndtere og administrere vores systemer
  • modtage betaling fra dig og give dig tilbagebetaling
  • hjælpe os med at sikre, at vores kunder er rigtige kunder, og forhindre svindel
  • gøre vores ydelse til dig personlig ved at supplere med din adfærd og dine præferencer
  • foretage statistisk analyse og undersøgelse af vores kunder, så vi bedre kan forstå vores kunder og dermed kan udvikle og forbedre vores ydelser, så de opfylder kundernes behov og ønsker
  • kombinere oplysningerne med andre typer af de herover nævnte oplysninger for at udarbejde en holistisk profil for vores kunder, så vi kan gøre vores ydelser mere personlige og tilpasse dem til den enkelte kundes ønsker og vaner

Lejlighedsvis indsamler vi oplysninger fra offentligt tilgængelige kilder, f.eks. medierne og sociale medieplatforme, med det formål at bevare et kendskab til markedet og opbygge branding på de sociale medier.

DE OPLYSNINGER VI DELER

I visse tilfælde videregiver vi dine personoplysninger til samarbejdspartnere, leverandører og andre tredjeparter.

  • Vi videregiver oplysninger om dig til andre medlemmer af vores virksomhedsgruppe, så vi kan yde optimal service i hele koncernen. De er forpligtet til at opbevare og bruge dine oplysninger i henhold til denne privatlivspolitik.
  • Vi videregiver også dine oplysninger til visse tredjeparter. Det gør vi enten, når vi har fået dit samtykke til det, eller fordi vi har brug for, at de ser dine oplysninger for at kunne levere produkter eller ydelser til dig. Dette omfatter kreditoplysningsbureauer, databaser til bedrageribekæmpelse, screeningbureauer og andre samarbejdspartnere, som f.eks. medlemmer af loyalitetsordninger. Hvis vi ikke kan videregive oplysninger til visse tredjeparter, der også er med i vores loyalitetsordning, er vi ikke i stand til at tilbyde denne service.
  • Dine personoplysninger kan også blive videregivet efter rimelig anmodning herom til en retshåndhævende myndighed eller kontrolmyndighed (herunder politiet) eller til forsvar for retskrav. Vi sletter ikke personoplysninger, hvis de er af relevans for en undersøgelse eller en tvist. De opbevares, indtil der er fundet en endelig løsning på forholdet.
  • Vi samarbejder desuden med tredjeparter, herunder Yotpo, for at indhente upartiske produktanmeldelser fra kunder, der køber vores produkter på hjemmesiden. Disse tredjeparter kan kontakte dig via e-mail på vores vegne, så du får mulighed for at anmelde dit køb. Disse tredjeparter bruger ikke dine personoplysninger til andre formål end til at invitere dig til at skrive en anmeldelse og håndterer dine oplysninger sikkert. Hvis du ikke ønsker at modtage flere e-mails fra disse parter, skal du klikke på linket til afmelding nederst i e-mailen.
  • Hvis vi er involveret i drøftelser vedrørende salg eller overdragelse af dele af eller hele virksomheden, kan oplysningerne blive overført til en potentiel køber i henhold til relevante vilkår for fortrolighed.
  • Hvis virksomheden omstruktureres eller bliver solgt, kan oplysningerne blive overført til en køber, der kan fortsætte med at levere ydelser til dig.
  • Hvis vi forsvarer et retskrav, kan dine oplysninger bliver overført i fornødent omfang i forbindelse med forsvaret af kravet.

Dine personoplysninger kan blive videregivet i anonymiseret form, da oplysninger derved ikke længere er personoplysninger.

Vi overlader også oplysninger til databehandlere

Vi overlader også dine oplysninger til visse leverandører eller serviceudbydere. Disse kan behandle dine personoplysninger for os, f.eks. hvis vi bruger et marketingbureau. Andre modtagere/serviceudbydere er reklamebureauer, it-eksperter, udbydere af cloud services, tredjepartsbetalingsbehandlere, chauffører af fragtbiler, sociale medieplatforme, databaseudbydere, backup- og disaster recovery-eksperter, e-mailleverandører eller outsourcede callcentre. Vores leverandører og serviceudbydere skal opfylde vores standarder vedrørende behandling af oplysninger og sikkerhed. De oplysninger, vi overlader til dem, herunder dine oplysninger, overlades kun i forbindelse med udførelsen af deres funktion. De bruger ikke dine oplysninger til andre formål end dem, der er anført i privatlivspolitikken.

Vores databehandlere handler efter vores instrukser og behandler oplysninger, hvor vi er dataansvarlige. De er juridisk forpligtet til ikke at bruge oplysningerne til andre formål end opfyldelse af vores aftale med dem. Der er indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

HVOR DINE OPLYSNINGER OPBEVARES

Vi kan direkte eller indirekte gennem tredjepartsenheder i hele verden behandle, opbevare og overføre alle de oplysninger, du giver os, herunder dine personoplysninger, som anført i denne privatlivspolitik. Dine personoplysninger overføres mellem vores hovedkontor i Storbritannien og EU i henhold til handels- og samarbejdsaftalen mellem EU og Storbritannien af 31. december 2020, hvorefter oplysningerne kan blive overført, indtil der træffes en tilstrækkelighedsafgørelse af EU-kommissionen vedrørende Storbritannien i henhold til databeskyttelsesforordningen (GDPR).

I andre tilfælde kan dine oplysninger også blive overført til og behandlet i andre lande uden for EØS.

Vi overfører kun oplysninger til tredjelande inden for rammerne af GDPR og anden gældende databeskyttelseslovgivning og kun, hvis de relevante sikkerhedsforanstaltninger som anført i GDPR er på plads, og navnlig hvis et land har et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse i henhold til en tilstrækkelighedsafgørelse truffet af EU-Kommissionen. Hvis EU-kommissionen ikke har truffet afgørelse om et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, vil overførsel til tredjelande som udgangspunkt finde sted efter EU-kommissionens standardkontraktbestemmelser.

Hvis du ønsker at modtage en kopi af de anvendte standardkontraktbestemmelser, er du velkommen til at kontakte os på compliance@drmartens.com.

DINE RETTIGHEDER

Når vi behandler dine oplysninger, har du visse rettigheder:

  • Du har ret til at bede os om at bekræfte, om vi behandler dine oplysninger.
  • Du har ret til at bede om indsigt i dine oplysninger.
  • Du har ret til at bede os om at overføre dine oplysninger til en anden virksomhed (dataportabilitet).
  • Såfremt vi behandler oplysninger om dig, der ikke er korrekte, har du ret til at bede os om at berigtige dine oplysninger.
  • Du har ret til at bede os om at slette dine oplysninger eller begrænse vores behandling af dine oplysninger og i visse tilfælde til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger.
  • Hvis vi behandler dine oplysninger på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Tilbagetrækning af dit samtykke påvirker ikke lovligheden af behandlingen baseret på dit samtykke inden dets tilbagetrækning.
  • Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrev og fravælge elektronisk direkte markedsføring.

I visse tilfælde vil dine rettigheder være begrænset af relevante love, og vi kan være lovmæssigt forpligtet til at beholde dine oplysninger, selvom du gør indsigelse mod det.

Hvis du ønsker at benytte dig af dine rettigheder eller har spørgsmål til denne politik, bedes du kontakte os på: compliance@drmartens.com eller +44 020 3908 6908 eller ved at skrive til: 'Head of Privacy', Legal Department, Dr. Martens, 28 Jamestown Rd, Camden Town, London NW1 7BY, Storbritannien.

Du har ret til at klage til den relevante tilsynsmyndighed, hvor du har dit sædvanlige opholdssted, hvor du arbejder, eller hvor en eventuel overtrædelse af databeskyttelseslovgivningen har fundet sted, hvilket i Danmark er Datatilsynet, dt@datatilsynet.dk, tlf. 33 19 32 00 eller www.datatilsynet.dk.

LINKS TIL TREDJEPARTSHJEMMESIDER

Vores hjemmeside, nyhedsbreve, opdateringer via mail og anden kommunikation kan til enhver tid indeholde links til og fra andres hjemmesider, herunder vores samarbejdsnetværk, annoncører og andre koncernforbundne selskaber og/eller sociale netværk, som du får tilbudt, og som understøttes af din browser.

De personoplysninger, du giver gennem disse hjemmesider, er ikke underlagt denne privatlivspolitik, og behandling af dine personoplysninger af de pågældende hjemmesider er ikke vores ansvar. Hvis du følger et link til en af de pågældende hjemmesider, skal du være opmærksom på, at disse hjemmesider har deres egne privatlivspolitikker for, hvordan dine oplysninger indsamles og behandles, når du besøger de pågældende links. Du kan få yderligere oplysninger om formålet og rammerne for indsamling og behandling af oplysninger i forbindelse med funktioner til social deling i privatlivspolitikkerne for de enheder, hvor igennem du ønsker at dele oplysningerne.

BØRN

Vi indsamler ikke bevidst oplysninger fra børn eller andre personer, der er under 18 år. Hvis du er under 18 år, må du ikke udlevere personoplysninger til os eller abonnere på ydelserne. Hvis du mener, at vi har personoplysninger fra eller om en person, der er under 18 år, bedes du kontakte os på compliance@drmartens.com eller +44 020 3908 6908 eller ved at skrive til: 'Head of Privacy', Legal Department, Dr. Martens, 28 Jamestown Rd, Camden Town, London NW1 7BY, Storbritannien.

ÆNDRINGER I POLITIKKEN

Denne politik kan til enhver tid blive ændret eller opdateret.

Hvis vi ændrer noget vigtigt i politikken (de oplysninger, vi indsamler, hvordan vi bruger dem eller hvorfor), fremhæver vi disse ændringer øverst i politikken og indsætter et iøjnefaldende link til dem i et rimeligt tidsrum efter ændringen. Vi giver dig desuden besked i forvejen om ændringer, der træder i kraft, så du kan se, hvilken betydning ændringerne har for dig.

Denne politik blev sidst opdateret i juni 2021. Hvis du ønsker at se de tidligere versioner, kan du kontakte os på følgende e-mailadresse: compliance@drmartens.com.